Ecocompatibilità e sostenibilità ambientale del processo produttivo di Olio extravergine di oliva ai fini della valorizzazione del prodotto della commercializzazione e del marketing territoriale
Eco-compatibility and environmental sustainability of the production process of extra virgin olive oil for the purpose of enhancing the product for commercialization and territorial marketing
Development of: (i) a smartphone app (app.ecceolio.it) for guiding olive growers in scoring management practices towards preserving and favouring biodiversity in the farm. Information collected with the app is used for marketing purposes and channelled to end users or potential buyers through code links applied to olive oil bottles.
Fonte di finanziamento:
Il progetto è finanziato nell’ambito del Programma regionale di sviluppo rurale 2014-2020 Regione Toscana – SottoMisura 16.2 – PIF AGROALIMENTARE N.40/2017 Sostegno a progetti pilota e di cooperazione
Domanda n. 500290207. Aedit: importo spesa ammessa 30.000 €, importo contributo pubblico ammesso 27.000 €
Customer:
Regione ToscanaStart Year
2019
End Year
2022